Egly szőlőbirtok – Sümeg (kézműves borászat)

A kézműves borászat és a szőlőbirtokok mára már a pince és a vároldal-program megálmodójának nevét, az Egly családi nevet viseli. Jelenleg 3,5 ha szőlőn dolgoznak, ahol a cél az, hogy igen magas minőségű egyedi termékeket állítsanak elő, lehetőleg a legnagyobb összhangban a természettel.

Éttermünkben az alábbi borokat kérheti:

HTML TutorialArridens
Kékfrankos alapú házasítás válogatott szőlőből a kékfrankost szűz termésként a Zweigeltet öreg tőkékről szüreteltük. A borban érezhetően megjelenik a fiatal tőkék fűszeres vibráló dinamizmusa szép nem tolakodó tanninnal, valamint az öreg Zweigelt tőkék nyugodt visszafogott gyümölcsössége. Kádban erjesztve külön feldolgozva került be hordózásra, palackozás előtt lett házasítva. A kisfahordós érlelés (seguin moreau) 15 hónap kifejezetten jót tett harmonikusan összesimultak a fajták.
HTML TutorialRóza rosé
Kisfaludy Sándor múzsáját megelevenítő címkéje sejteti a bor stílusát. Könnyedén elvarázsolja az embert. Visszafogottan gyümölcsös komoly értékékkel. Más stílus, mint amit megszokhattunk. Évek óta igyekszünk megteremteni az összhangot, hogy egyszerre legyen gyümölcsös és mellette egy komoly bor értékeit is hordozza. Igazi terroir Rozé!
HTML TutorialVilla Rustica
A Baglyas hegyen 1619- óta jegyzett dűlőből, fiatal tőkékről szüretelt szőlőből 11 éve készítjük – nem minden évjáratban – ezt a terméket. Csak azokban az években, amikor a gyümölcsösség érvényesül a legjobban. Mondhatni „inni jó” kategória. Jelenleg Merlot és Kékfrankos házasításból készült. Kádban nyíltan erjesztünk ügyelve, hogy koncentrált gyümölcsaromák alakulhassanak ki. Az érlelést kis fahordóban és 450 l-es zempléni tölgy hordóban vegyesen alkalmazva házasítjuk palackozás előtt. Legalább 6-8 hónap érlelést igényel a hordóban. Igazi gyümölcsbomba, meggy és cseresznye illatokkal, ízekkel, visszafogott elegáns tanninnal.

Sümegi Pálinka

Filozófiánk, hogy a gondosan összeállított cefréből a lehető legjobb minőségű pálinkát főzzük le, mellyel hozzájárulunk ahhoz, hogy a magyar pálinka hírnevét, fogyasztásának kultúráját mindannyiunk örömére megőrizzük, és minőséget tehessen le mindenki otthon az asztalra. A pálinkafőzdében jelenleg két, egylépcsős aromatornyos és egy kisüsti pálinkafőző berendezés működik. Védjegyes igazi minőségi párlat a sümegi pálinka, tisztán gyümölcsből, természetesen.


Aktuális italkínálatunk:


Áraink forintban értendőek és az ÁFA-t is tartalmazzák. Szerviz díjat nem számolunk fel.
Érvényes 2020. 05. 21.-től
II. Kategória
Üzemeltető: Remete Kft.
Üzletvezető: Remete József