Palota pince (kézműves borászat)

Villa Rustica 2009

Tiszta Zweigelt fajtából készült és 12 hónapon keresztül érleltük 225 literes tölgyfahordóban. Illatában joghurtos erdei gyümölcs és meggymag fedezhető fel. A fajtának akár mintabora is lehetne. Azon ritka vörösborok közé sorolható, mely hűtve is élvezettel fogyasztható. Fehérpenésszel érlelt friss sajtok mellé kifejezetten ígéretes!

 

 

 

Roza 2011

Zweigelt fajtából készített gyümölcsös, friss rozé bor. Illatában és ízében az epres gyümölcsösség a legjellemzőbb, amelyet tavaszt és nyarat idéző üdeség kíséretében teszi teljessé a bort. Baráti beszélgetésekhez, önmagában, lágy sajtokhoz, vagy salátákhoz, könnyedebb ételekhez ajánljuk.

 

 

 

Arridens 2008

Válogatott alapanyagokból készült, 25 hónapon keresztül érlelődött használt francia kis tölgyfahordóban. Illatában a meggy és az érett málna érezhető. Ízében simuló tannin és gyümölcsös érlelt jegyek jönnek elő, pici csokoládés utóizzel. Igazi vacsorabor a Balaton-felvidékről, Sümegről. Vacsora utáni beszélgetéshez is tökéletes társaság.

 

 

 


Birkás Pálinka

A Vasi Hegyhát dimbes-dombos vidékén ősidők óta növény és gyümölcstermesztéssel foglalkoznak az itt élő emberek. A térségben az elmúlt évtizedekben több gyümölcsültetvény is létrejött. A gyümölcsösökkel egy időben kialakult a pálinkafőzés hagyománya is. Ezt a hagyományt folytatva hoztuk létre Oszkó községben a mai kor elvárásainak megfelelő ültetvényünket. Győrvári főzdénkben a pálinka hagyományos kétlépcsős kisüsti lepárló rézüstben, fatüzeléses rendszerben, valamint modern egylépcsős oszlopos lepárlóval készül. A gyümölcs termelésétől a palackozásig mindent családi vállalkozásunk végez. Így tudjuk garantálni minden egyes üveg kitűnő minőségét. A hagyományt és minőséget őrizve termékeink a család nevét viselik. Éttermünkben a Birkás Pálinkák nagy választéka várja önt, és pálinkakedvelő barátait, családtagjait!